5 причини да популяризирате по-старите си песни, и как да го направите

 

November 16th, 2022

Защо най-успешните изпълнители и мениджъри инвестират толкова много време и средства в популяризирането на предишни песни, а не само на новите сингли?

В тази статия ще отговорим на този въпрос, като разгледаме данните, които стоят зад тази промяна, и как популяризирането на по-старата ви музика е една от най-интелигентните стратегии за успех в стрийминга.

Част 1: Причини да популяризирате по-старите си песни

1) По-старите релийзи са по-популярни от всякога и започват да доминират в класациите за стрийминг

По-старите издания вече съставляват 33% от глобалната седмична класация за най-излъчвани песни на Spotify, като броят им се е увеличил повече от два пъти от 2020 г. насам (Проучване на феновете на Spotify).

2) Феновете са по-склонни да слушат предишните ви песни, отколкото най-новите ви сингли

64% от стриймовете в профила на изпълнителя в Spotify са на хора, които слушат песни, по-стари от 18 месеца (проучване на Spotify за феновете).

3) Популяризирането на предишни песни поддържа динамиката на стрийминга между изданията.

Ако има спад в издаването на нови песни, може да забележите, че броят на стрийминга ви започва да се понижава. Това е идеалният момент да популяризирате песен от каталога си.

Това ще раздвижи присъствието ви в стрийминга, като активира нови и настоящи слушатели. В крайна сметка това повишава алгоритъма на Spotify във ваша полза, докато подготвяте нова музика.

4) Хубавата песен си е хубава песен, независимо от датата на издаване

Начинът на мислене, според който само новите сингли заслужават популяризиране, е несериозен. Данните показват, че слушателите не се интересуват от това кога е издадена дадена песен. Те просто искат да чуят хубава песен. Една прекрасна песен винаги ще се хареса.

Имайте предвид, че това важи и за кураторите на плейлисти. Когато кураторите преглеждат заявка за включване, те се фокусират върху музиката, а не върху датата на издаване.

5) Запознайте нова аудитория с най-добрите си творби

Няма съмнение, че някои песни от каталога ви заслужават да получат по-голяма популярност. Може би сте пуснали песента, преди да има промоция в плейлиста или TikTok, или не сте разполагали с бюджет, когато е била пусната.

Каквато и да е причината, рекламирането на една от тези песни е ефективен начин да достигнете до нови слушатели и да ги привлечете във вашата екосистема. Изборът да представите песента си на куратори или инфлуенсъри е идеален за това.

 
Previous
Previous

Какво са сродни права и защо са важни?

Next
Next

Какво е Sync и защо е важно?